El-allergi – eloverfølsomhet

innlegg elstråling

Tralilei… Jeg har bare masse helseproblemer som er slik at ikke bare har de fleste leger ingenting å stille opp med for å hjelpe meg, men de tror ikke engang at disse problemene kan eksistere. Men nå har jeg selv oppdaget noe som hjelper, så da kan legene tro hva de vil.

Forskning som viser at folk som sier de har strålingsallergi ikke klarer å skille mellom når de blir utsatt for stråling og når de ikke blir det. http://www.kunnskapssenteret.no/Nyheter/El-overfølsomme+klarer+ikke+å+skille+mellom+når+de+er+eksponert+for+elektromagnetiske+felt+og+når+de+ikke+er+det.16841.cms

Jeg har ikke brydd meg med å finne ut akkurat hvorfor jeg innbiller meg at jeg har strålingsallergi eller hvorfor forskerne stort sett mener at det er innbilning. Jeg har ikke en gang brydd meg noe særlig med å lære om ulike typer stråling. Det er et bittelite problem i min  hverdag preget av mye større problemer, især etter at jeg fant ut at det hjelper meg å ta koenzym q10. Men jeg har hvertfall kikket littegrann på rapporten nevnt over. Det ser ut for meg som om jeg aldri ville ha «bestått» de fleste undersøkelsenes strålingseksamen.

Det som gjør det vanskelig er at:

* Jeg reagerer ikke alltid. Jeg har gode perioder helt uten problemer. Især om jeg har vært borte fra dataen/Nintendo osv en stund.

* Det tar en god stund før jeg reagerer, og når jeg først har fått smerter sitter de også i en god stund. De fleste av disse forsøkene er over veldig kort tid.

* Smertene er ikke alltid på samme sted, især om strålingen er et stykke unna meg. Når jeg spiller Nintendo får jeg ganske raskt smerter i hånda, medir ozonohvis jeg snakker i en høy-strålingsmobil får jeg ganske raskt vondt i øret/hodet/hånda, men når jeg sitter ved dataen og bruker mest tastatur og lite mus, kan jeg få vondt helt andre steder, f eks i kjeven. Det gjør det jo vanskelig.

Jeg er ikke så veldig interessert i å kverulere så jeg lar det bli med det. Nå har jeg dessuten funnet ut hva det er som hjelper meg! Så da kan de bare tro det de vil, så lenge jeg kan gjøre noe med problemet selv uten å måtte blande inn noen andre.

Forskning på koenzym q10

Som vanlig finner jeg lite om det som interesserer meg mest, men jeg er heller ikke kverulant nok til å gidde å lete grundigere for å helt sikkert underbygge at koenzym Q10 hjelper meg. Det holder egentlig at jeg føler meg bedre.

J Radiat Res. 2012 Sep;53(5):695-703. doi: 10.1093/jrr/rrs025. Coenzyme Q10 protects retinal cells from apoptosis induced by radiation in vitro and in vivo. Lulli M, Witort E, Papucci L, Torre E, Schiavone N, Dal Monte M, Capaccioli S.

Sitat: » Våre tidligere studier har vist at koenzym q 10 forhindrer celledød i corneal keratocytes (visse celler i hornhinnen) både hos levende vesener og i petriskåler (in vivo og in vitro) ved at middelet hindrer mitokondrisk avpolarisering, uavhengig av dets rolle i å suge opp frie radikaler. (…)  I studien ble det brukt øyedråper på rotter. Alle lagene på hornhinnen ble beskyttet fra UVR.skapt celledød. Koenzym q1os evne til å beskytte hornhinneceller fra strålingsskapt celledød ved å dryppe det på hornhinnen antyder muligheten av at Koenzym q10 kan brukes som hjelp mot hornhinneskader fra stråling i framtiden.»

Mol Med Report. 2012 Aug;6(2):375-8. doi: 10.3892/mmr.2012.933. Epub 2012 May 30. Magnesium ascorbyl phosphate and coenzyme Q10 protect keratinocytes against UVA irradiation by suppressing glutathione depletion. Hwang TL, Tsai CJ, Chen JL, Changchien TT, Wang CC, Wu CM.

Sitat: «Målet med denne studien var å undersøke om magnesium ascorbyl fosfat og coenzym q10 kan beskytte keratinocytter  mot ultrafiolett stråling (UVA) ved å øke glutationnivåene. (Keratinocytter er visse celler i det ytterste hudlaget.) (…) Disse resultatene indikerer at magnesium ascorbyl fosfat og koenzym q10 kan beskytte mot UVAstråling, muligens ved å øke glutationnivåene.»

Int J Radiat Biol. 2010 Dec;86(12):1070-8. Possible role of vitamin E, coenzyme Q10 and rutin in protection against cerebral ischemia/reperfusion injury in irradiated rats. Abd-El-Fattah AA, El-Sawalhi MM, Rashed ER, El-Ghazaly MA.

Iskemi betyr når et sted ikke får nok oksygen og glukose (fra blod). Sitat: «Vi gjorde slik at rotter fikk iskemi i hodet, enten ved stråling eller ikke stråling, deretter lot vi blodet komme tilbake igjen.»

Diverse endringer ble målt i hjernen, glutation reductase enzymer, økt kalsiumnivå og så videre (les forskningen hvis du vil vite akkurat hva som tchernobyl_11skjer).

De rottene som fikk vitamin E, koenzym q10 eller rutin ble mindre skadet enn de andre.

J Biomed Opt. 2011 Sep;16(9):096005. Spontaneous ultraweak photon emission imaging of oxidative metabolic processes in human skin: effect of molecular oxygen and antioxidant defense system. Rastogi A, Pospísil P.

Dette handler egentlig om noe helt annet, men er likevel interessant: Alle levende organismer utstråler veldig veldig svake fotonstråling pga cellenes metabolske prosesser. Hud fra menneskers hånd ble undersøkt.

Sitat: » Spontan ultrasvak fotonemisjon (stråling) ble målt etter å smøre på glutation, alfa-tokoferol, ascorbat og coenzym Q10, og da ble spontan fotonemisjon lavere. […] Det kan tenkes at spontan utrasvak fotonemisjon kan bli brukt som et verktøy for å måle […] den oxidative prosessen og den innebygde antioxidantprosessen i menneskelig hud.»

Faktisk er det kanskje nyttig å måle ME-syke med dette?
Det er dessuten en liten mulighet for at koenzym q10 hjelper mot de skadene vi får fra selve kreftbehandlingen, strålingsskade:

Vær alltid forsiktig!

Husk at alt mulig kan ha en bivirkning, og kanskje bivirkningen er alvorlig for akkurat deg, især hvis du tar andre medisiner. Her er en artikkel hvor det står om mulige bivirkninger av koenzym q10:
E-vitamin fortynner blodet, og det er lurt å diskutere med legen din før du tar det.
Selv kan jeg lett få problemer med søvn om jeg tar for koenzym q10. Tidligere la jeg merke til at jeg fikk mindre smerter når jeg satt ved dataen når jeg var flink til å ta multivitaminene mine. Kanskje jeg trenger disse vitaminene for å danne min egen koenzym q10? Som vanlig spekulerer jeg masse 🙂

Generell kunnskap om stråling

Her er en fin nettside/bok om alt du trenger å vite om stråling: Hva det kommer av, en fysisk forklaring, ulike typer stråling og litt om kroppen vår.

http://www.mn.uio.no/fysikk/tjenester/kunnskap/straling/ 

I Norge er det en organisasjon for folk med el-overfølsomhet: http://www.felo.no/hjem/   (Som jeg vet lite om)

I Tsjernobyl har naturen tatt byen tilbake. Fra http://www.standard-deluxe.ch/archive.php?expo=060428_Tchernobyl av Matthias Bruggman, Mer fra Tsjernobyl: http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.11173452

Øverste bilde: En måleballong for ozon i Chile fra http://www.medioambientechile.cl/html/tag/capa-de-ozono/

Reklamer
Categories: helse | Stikkord: , , , , , | 8 kommentarer

Innleggsnavigasjon

8 thoughts on “El-allergi – eloverfølsomhet

  1. Her er om bier. De kan føle elektriske felt! De bruker det til å orientere seg rundt blomstene. http://www.scientificamerican.com/article/bumblebees-sense-electric-fields-in-flowers/
    fra forskning.no http://www.forskning.no/artikler/2013/april/353930
    http://www.forskning.no/artikler/2013/februar/348369
    Det er to foreninger i Norge for el-overfølsomme. http://www.folkets-stralevern.no/
    og http://www.felo.no/hjem/ Den siste er en medlemsorganisasjon for folk og pårørende til folk med el-overfølsomhet.

  2. her er en kort og lettlest side om strålin gpå norsk. Hva er elektromagnetisk stråling og hvordan oppstår det? http://naturfag.info/4fenomener/i_elektromagnetisk.htm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.