Tarmskylling

Av en eller annen grunn er tarmskylling ganske populært. Jeg lurer på om det er en slags religiøs følelse som gjør det. Vi føler oss skitne og syndige og ønsker å rense oss innenfra? Mange av de som tilbyr tarmskylling driver også med mer tydelig religiøst-lignende greier, som meditasjon med religiøse hentydninger.

Det er naturligvis flere metoder, og alle kolonterapeutene eller hva de nå kaller seg påstår at akkurat deres metode er den beste.

Bakteriene i oss

I kroppen vår har vi fler bakterieceller enn våre egne celler. Vi er sterile i mors liv, men allerede på vei ut blir vi «smittet» av mors bakterier. Uten disse bakteriene er det mye mat vi ikke kan fordøye, vi vil mangle flere vitaminer osv. Denne artikkelen jeg har oversatt fra the Economist viser fint alle måtene bakteriene påvirker oss: https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/09/10/meg-meg-selv-og-oss/

Det forskes nå på harde livet på alle disse bakteriene. DNAteknologien gjør at vi lettere kan vite hvilke bakterier vi har uten å måtte dyrke dem først. Det er heller ikke helt likt hvilke bakterier som sitter festet til tarmveggen og hvilke bakterier som bor litt mer løst i tarmen. Når vi forsøker å skylle ut alt vi har inni oss vet vi ikke hva vi skyller ut. Vi klarer kanskje å skylle ut endel negative bakterier og sopp, men vi vet lite om hva som overlever, hva vi mister og hva som blomstrer opp igjen etterpå. Hvis det virkelig er en effektiv tarmskylling kan vi risikere å miste bakterier som vi virkelig trenger. Disse kan ikke uten videre erstattes. Det er slett ikke slik at det bare er å ta en kapsel med probiotika. Melkesyrebakterier er bare en av artene vi har i tarmen. Mange av bakteriene i tarmen er det umulig å dyrke utenfor tarmen.

Forskning på tarmskylling – hva kan skje?

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110801122948.htm

Sitat: «Tarmskylling eller kolonterapi bruker ofte kjemikalier først, deretter skylles tarmen med vann via et rør som blir stappa inn i rompa.

«Tarmskylling kan gi alvorlige konsekvenser om folk gjør det hjemme eller på et spa», sier forskningsartikkelens hovedforfatter Ranit Misjori, doktor i medisin. Han jobber ved Georgetown University School of Medicine. «Tarmskyllingsprodukter slik som lakserende midler, te, pulvere og kapsler med slike navn som «Nature´s Bounty Colon Cleaner» påberoper seg gode virkninger som ikke eksisterer.» Hun sier også at det er viktig å huske på at USAs Food and Drug Administration ikke har myndighet til å følge med på disse produktene.

Mishori og kollegene hennes undersøkte 20 studier publisert i medisinske fagtidsskrifter de siste ti åra. Hun sier at det er få gode virkninger som er rapportert, men flere studier som viser bivirkninger slik som kramper, oppblåsthet, kvalme, oppkast, elektrolyttubalanse og ødelagte nyrer. 

«Noen av urtene har også blitt knyttet til aplastisk anemi og leverforgiftning» sier hun.»

Ranit Mishori, Aye Otubu, Aminah Alleyne Jones.Colon cleansing—a dangerous practice returns.The Journal of Family Practice, August 2011

Andre måter å «rense» kroppen

Istedenfor kan man spise surkål lagd med melkesyrebakterier, se mitt eget innlegg hvordan du kan lage det: https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/07/31/ekte-surkal/

Du kan rett og slett kutte melk og melvarer og finne din egen diett: https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/08/14/hva-vi-spiser-for-helsa/

Du kan overtale et sykehus til å gi deg en implantasjon av andre bakterier. Karolinska Institutet har en kultur de har brukt i årevis, som er til salgs for omtrent 1000 kr pr dose + frakt. Kanskje hvis du maser på Volvat, Aleris eller ditt lokale sykehus at de vil gi deg det?

Neuropediatric Unit, Karolinska Institutet, ved None Marie Kemp, Astrid Lindgren Children’s Hospital, Q2:07, SE-171 76  STOCKHOLM, Sverige, Telephone +46 8 517 773 41

Oppdatering: Volvat gir nå implantasjon i samarbeid med Arnold Berstad på Lovisenberg sykehus. Samme bakteriekultur.

Du kan faste. Det er nok lurt å lese litt om det for å gjøre det på en ufarlig måte.

Du kan trene. Det er ganske lurt.

Hvis du har et fryktelig godtesug kan det tenkes at det hjelper å ta noen tabletter med krompikolinat. Det slutter å virke etter en stund, og er sikkert ikke bra å ta dag ut og dag inn, men hvis du så klarer å legge om dietten til en sukkerfri, melfri, fruktfri diett mister du nok godtesuget.

Tyggegummi. Masse. Især etter at du har spist et måltid med nitratholdige grønnsaker, slik som f eks dill.

Ikke tale om at jeg vil ha et bilde av tarmskylling! Bildet er fra http://www.bjb.no/ og tatt av Bjørn Berg.

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg på Tøyen på norske bloggkart

Reklamer
Categories: helse | Stikkord: , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.