Hodepinebehandling 2: Magnesiummangel kan gi lysoverfølsomhet og hodepine

Jeg blir visst ikke ferdig med magnesium. Jeg begynte denne bloggen for å skrive om søvn, men det er så mye interessant å skrive om magnesium at jeg foreløpig ikke kommer noen vei med søvnartikler. Jeg har også lyst til å skrive om magnesium og diabetes, magnesium og depresjon, kaffe og hvordan magnesium renner ut, og hva som skjer med magnesium inni hjernen når man tar diverse psykofarmaka eller narkotika.

Magnes Res. 2005 Jun;18(2):109-22. Headache due to photosensitive magnesium depletion. Durlach J, Pagès N, Bac P, Bara M, Guiet-Bara A.

Diverse testmetoder viser at lysoverfølsomhet med hodepine virkelig er en ekte tilstand. Magnesiummangel kan være årsaken. Du kan lese hele artikkelen på pubmed. Hodepine med lysoverfølsomhet er typisk for ME-syke.

Og her er en enklere nettside hvor det står mer om magnesium og hodepine:

http://www.ctds.info/migraine-headaches.html

https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/10/08/feminisme-kortisol-og-magnesium/

https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/09/01/magnesiummangel-del-1-a-fa-i-seg-magnesium/

Betennelser

Sitat: «Selv om magnesium kan påvirke metabolske prosesser, er det gjort få studier der magnesiuminntak blir sammenlignet med systemisk betennelse og endothelial dysfunksjon hos mennesker.  (Min kommentar: Endothelial dysfunksjon har å gjøre med celler i innerveggene i blodårene som, hvis de fungerer riktig, deltar i prosesser som koagulering av blodet, blodplater som limer seg sammen, immunfunksjoner og kontroll av blodvolum og elektrolytter i området.)

Masse damer ble testet med blodprøve for typiske tegn på betennelser, som visse celletyper, f eks leukocytter, som kroppen danner for å bekjempe betennelser. De fylte ut et spørreskjema om hva de spiste, og på grunnlag av det ble det beregnet omtrent hvor mye magnesium de fikk i seg.

Sitat: «Høyt magnesiuminntak blir knyttet til lavere antall av visse markører av systemisk betennelse og endothelial dysfunksjon hos damer etter klimakteriet.» Dvs damene som spiste mer magnesium hadde sannsynligvis færre betennelser i kroppen. Systemisk betyr at det er i hele kroppen, ikke bare i en finger.

Relations of Dietary Magnesium Intake to Biomarkers of Inflammation and Endothelial Dysfunction in an Ethnically Diverse Cohort of Postmenopausal Women. Sara A. Chacko,  Yiqing Song, Lauren Nathan, Lesley Tinker, Ian H. de Boer,  Fran Tylavsky, Robert Wallace, Simin Liu

Spis magnesium!
Det jeg spør meg om når det gjelder hodepine er om hodepinen kanskje egentlig kommer fra en betennelse, og derfor hjelper det for noen med magnesium?

Noen forvirrende opplysninger

I engelsk wikipedia står det at magnesiummangel er uvanlig, samtidig som det står at normale serumnivåer ikke er noen god indikator på mangel eller ikke mangel. Det står ingen kilde for den påstanden.

«Adult human bodies contain about 24 grams of magnesium, with 60% in the skeleton, 39% intracellular (20% in skeletal muscle), and 1% extracellular. Serum levels are typically 0.7–1.0 mmol/L or 1.8–2.4 mEq/L. Serum magnesium levels may appear normal even in cases of underlying intracellular deficiency, although no known mechanism maintains a homeostatic level in the blood other than renal excretion of high blood levels.»

Jeg har også skrevet om hodepine her: https://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/07/02/hodepine/

Bildet under er fra http://kaffeinfo.dk/sundhed/ hvor du også kan lese om hvor sunt kaffe er (5 % lavere risiko for diabetes dersom du drikker 4 kopper om dagen). Dessverre er kaffe ikke bare sunt, men kan gi magnesiummangel. Effect of caffeine on circadian excretion of urinary calcium and magnesium.S A Kynast-Gales and L K Massey Og det er ingen som helst bevis for at antioksidanter virkelig er bra for oss.


Reklamer
Categories: helse | Stikkord: , , , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.