Grønne oppskrifter

Jeg spiser litt snålt. Ellers blir jeg syk. Noen grønne grønnsaker passer bedre sammen enn andre. Her er noen forslag. Jeg greide ikke få til tekst ved siden av bilde, så dere får bare regne dere fram til riktig bilde. Jeg tror det er i riktig rekkefølge, hvertfall.

Jeg pleier ofte å helle andefett over. Nam nam!

Kyllinglever med forvellet savoykål, stekt purre, koriander, ferdigsaus laget av sukker, hvitløk, tørkede reker, chili, olje.

Kjøttdeig stekt med grønn purre og asparges. Torskerogn stekt med spisskål, nesten rå purreringer.

Rogn stekt med koriander, agurk, purreringer, hvitløk, dillpulver, pepperoni og blandet med litt rød salat.

Kyllinglever med sikori, løk, koriander og ferdigsaus laget av tørkede reker, chili, sukker, olje, hvitløk. Ingen tilsetningsstoffer (ca en halv teskje saus, hvorav mesteparten er nok chili).

Fenalår med gulrot og agurk, olje med salt. Vanlig agurk har soppmiddelsmak av skallet, derfor bruker jeg økologisk. Fenalår og «hjemmelaget» kokosyoughurt (fra boksemelk, med litt probiotikapulver oppi, vent noen timer)

Fritert akkar med kikertmel (calamares), salat med dressing av syltagurk med melkesyrebakterier, oliven. Salat med reker og andekjøtt, koriander. Dressing:  Hjemmelaget surkål med melkesyrebakterier med løk, kaki og spisskål

 

Blanda salat med krabbe, vårløk, finkuttet kapers, avokado.  

Reinsdyrskav, spisskål, løk, vårløk. Det er ikke nødvendig å forvelle spisskål. 

Categories: mat | Tags: , , | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Grønne oppskrifter

  1. Så mye spennende mat! Hvor får du andefettet fra?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.